Na ruim twee jaar lokaal geopereerd te hebben heeft stichting de Acacia een eigen nieuwe ruimte.

De Acacia is een stichting die niet alleen kookworkshops organiseert maar ook deel maakt van de gesprekken van maatschappelijke problemen. De Acacia fungeert niet vanuit probleem maar zoekt de oplossing. Om bij te dragen aan de bevordering van zowel de participatie als de maatschappelijke positie van de vrouw.

In de afgelopen twee jaar heeft de Acacia grote stappen gezet. We zijn deelnemer geworden van Platform ZijN en mede door Platform ZijN ook onderdeel van UmNed.

Door deze samenwerking aan te gaan versterkt Acacia haar krachten en kan ze zowel lokaal als regionaal veel betekenen voor de maatschappij.

Burgemeester Andries Heidema heeft op 30 maart jl. met zijn mooie woorden het ceremoniële rood wit blauwe lintje doorgeknipt. Hij was trots dat de Acacia een rol heeft genomen in het deelnemen van de maatschappelijke projecten.

Burgemeester Heidema; Ik heb vandaag hele ambitieuze, zelfbewuste dames leren kennen.

Ze willen graag deelnemen aan het maatschappelijk debat en andere vrouwen die nog geen deel uitmaken mee willen laten participeren.

Participeer maar behoud wel je eigen identiteit en cultuur, we kunnen veel van elkaar leren.

De Acacia was al begonnen , maar zal na haar opening nog actiever in Deventer haar activiteiten uitvoeren. Op dit moment loopt project ‘ Eigen Kracht ‘ waar de Acacia een belangrijke rol zal deelnemen. Naast dit project zijn er tal van projecten en activiteiten die de Acacia zal doen voor jong en oud…